Menü
Testületi ülések
2018 Hulladéknaptár
Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

postheadericon Lakossági tájékoztató

Facebook

KATASZTRÓFAVÉDELMI GYAKORLAT

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2011. november 21-én (hétfőn) országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött polgári védelmi mozgósítási gyakorlatra kerül sor.

A gyakorlat során a hivatásos katasztrófavédelmi szerv a nap folyamán több alkalommal fiktív katasztrófahelyzetről szóló közérdekű közleményeket tesz közzé a médiatörvény rendelkezései alapján, a közérdekű és a jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatók bevonásával. A fiktív helyzet következtében Magyarországon óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, a lakosságnak semmilyen teendője nincs!

 

A lakossági riasztó rendszer tesztelése céljából 18.00 órakor országszerte megszólalnak a légvédelmi szirénák. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lakosságnak a jelzés hallatán semmilyen teendője nincs, az csak a rendszer próbáját szolgálja!

Kérjük, a gyakorlat miatt ne telefonáljanak! A gyakorlattal kapcsolatban további információk a http://baz.katasztrofavedelem.hu honlapon olvashatók.


A gyakorlat napján a bevont egészségügyi szervek támogatásával a mozgósított polgári védelmi szervezetek állománya, valamint a 18-65 éves lakosság részére önkéntes véradás zajlik. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az alábbi helyszíneken és időpontokban várják az önkéntes véradókat:

 

 

 


-   Miskolc, Európa Szakképző Iskola                       08.30-10.30 óráig
-   Miskolc, Tűzoltóság (Dózsa György u. 15.)         13.00-16.00 óráig
-   Harsány, Házasságkötő terem                             09.00-12.00 óráig
-   Felsőtelekes, Idősek Otthona                               09.00-12.00 óráig


Miskolc, 2011. november 15.

 
Borsod Volán menetrend

Érvényes 2014. szeptember 1-től

Klikk a képre

Hasznos oldalak