Menü
Testületi ülések
2018 Hulladéknaptár
Ma 2019. május 26., vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

postheadericon Informatikai korszerűsítések Tiszapalkonyán

Facebook

Informatikai fejlesztések iskolánkban
A XXI. századi oktatás feltételeit helyi szinten is biztosítanunk kell. Az oktatásügyi fejlesztés mindannyiunk közös érdeke.


Európai uniós forrás bevonásával valósítják meg iskolánkban A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című projektet. A megvalósítás 2010.10.13. és 2011.06.12-e között történik. A projekt keretében 3 tantermi csomagot, 12 darab iskolai pc-t és 1 darab WIFI csomagot tesznek elérhetővé az iskolában. A projekt célja, hogy versenyképes színvonalon biztosítsa a tiszapalkonyai diákok számára a tanuláshoz szükséges informatikai feltételeket. Az iskolavezetés és az önkormányzat együttműködéséből született ez az eredményes pályázat a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0930 kiírású pályázaton, melynek kereteiben 5.477.500 forintból valósíthatják meg a fejlesztéseket. Ezt az összeget az Európai Unió 100%-ban támogatja. A projekt kedvezményezettje Tiszapalkonya, Oszlár és Hejőkürt Közoktatási Intézményi Társulás nevében eljáró Tiszapalkonya Község Önkormányzata (3587 Tiszapalkonya Hősök tere 1.) A projekt részét képezi, hogy iskolánk tanárai egy a fejlesztésekkel kapcsolatos képzésen is részt vesznek, hogy az új lehetőségekkel minél hatékonyabban tudjanak élni az oktatásban. A hosszú távú cél az, hogy a tiszapalkonyai diákok nagyobb esélyekkel, felkészültebben nézzenek a továbbtanulás elébe, és hogy elsajátítsák azokat a tanulási formákat, melyeket a felsőoktatásban, illetve leendő munkahelyükön már készségszinten kell majd tudniuk használni.


Tiszapalkonya Község Önkormányzata sikerrel pályázott a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0930 kiírású pályázaton.


Az ezredforduló óta eltelt évek során sokat fejlődtek az oktatástechnikai eszközök. Éppen ezért a minőségi és versenyképes oktatás mára meglehetősen komoly számítástechnikai és infrastrukturális hátteret követel meg. Tiszapalkonya Község Önkormányzata ezt az igényt törekszik kielégíteni az ezekben a hónapokban megvalósuló pályázatával. A fejlesztés részeként a Herbarti pedagógiák megújításának és a kompetencia-alapú oktatás megteremtésének infokommunikációs hátterét alakítják ki. A 12 darab iskolai PC-n kívül többek között 3 tantermi csomagot és 1 darab WIFI csomagot is elérhetővé tesznek. Iskolánk tanárai egy a fejlesztésekkel kapcsolatos képzésen is részt vesznek, hogy az új lehetőségekkel minél hatékonyabban tudjanak élni az oktatásban. A projekt kedvezményezettje, Tiszapalkonya Község Önkormányzata azt tűzte ki pályázatában céljául, hogy a fejlesztések eredményeképpen versenyképes feltételeket teremtsen az általános iskolai oktatásban helyi szinten. A hosszú távú cél tehát az, hogy a tiszapalkonyai diákok elsajátítsák azokat a tanulási, módszertani formákat, melyeket a későbbiekben a felsőoktatásban, illetve leendő munkahelyükön már készségszinten kell majd tudniuk használni. A projekt összköltsége 5.477.500 forint, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 5.477.500 Ft A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai  infrastruktúra fejlesztése című, TIOP-1.1.1.-07/1-2008-0930 kódszámú projekt 2010.október.13 - 2011. június 12. között valósul meg. A projekt nyitórendezvényét 05.26-án déltől tartották a település Önkormányzatánál.

Az átadásról készült fotódokumentáció ezen a linken tekinthető meg. 

 
Borsod Volán menetrend

Érvényes 2014. szeptember 1-től

Klikk a képre

Hasznos oldalak