Menü
Testületi ülések
Fotógaléria
2018 Hulladéknaptár
Ma 2019. február 20., szerda, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

postheadericon Felhívás az általános iskolákba történő beíratásra

Facebook

A dokumentum erre a szövegre kattintva olvasható.

 

 

 

postheadericon SZIRÉNAPRÓBA

Facebook

 

2013. március 04.-én (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapalkonya, Oszlár településeken szirénapróbára kerül sor. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetében telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik. A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett, amely során:

„Katasztrófariadó” jelzés kerül kiadásra

(120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang),

„Katasztrófariadó elmúlt” jelzés kerül kiadásra

(kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel).

A lakosságnak a próbával kapcsolatban teendője nincs!

 

Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

postheadericon Tájékoztató szemétszállítási ügyben

Facebook

 A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételének díja:

 2012. december 31-től 2013. december 30-ig.

1.) Háztartásonként egy 110/120 L-es tárolóedény ürítésére a díj: 455.- Ft / ürítés + ÁFA

2.) Háztartásonként egy 60 L-es tárolóedény ürítésére a díj:       306.- Ft/ ürítés   + ÁFA

Miskolc, 2012. december 11.

 

Bővebben...

 

postheadericon Program ajánló

Facebook

 

A BELLY-FIT, táncfitnesz program, mely a keleti zene hangulatával, a keleti táncmozdulatok erőteljesebb mozgásvilágával, intenzív alakformálással, mély belső izmok erősítésével színesíti a mozgáspalettát.

Súlytól, kortól független, hisz ízületkímélő, nem terheli a szívet, s a tüdőt.

Nincs koreográfia a táncórák megmérettetése, csak a felhőtlen zenés mozgás.

 

Csütörtök 18-19-ig Tiszapalkonya Tornaterem

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Ditke 20/9843110

 

postheadericon Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásának jogszabályi háttere

Facebook

 

2013. január 1 napjától a hivatali feladatok ellátása két módon lehetséges: önálló polgármesteri hivatal működtetésével, illetve több önkormányzat által létrehozott közös önkormányzati hivatal útján .

Lényeges változás, hogy azon községek, melyek lakosságszáma nem éri el a kétezer főt, közös önkormányzati hivatalt hoznak létre, tehát nem tarthatnak fenn önálló polgármesteri hivatalt, így szervezetalakítási szabadságuk e tekintetben korlátozott. Az Mötv. rögzíti azt is, hogy a kétezer fő lakosságszámot meghaladó település (a város is) szintén tartozhat közös hivatalhoz. A hivatal önkormányzati szervezetrendszerben elfoglalt helyét az Mötv. 41.§ (2) bekezdése határozza meg, mely szerint a polgármesteri hivatal,  a közös önkormányzati hivatal a képviselő-testület szerve. Ennek megfelelően a hivatallal kapcsolatos döntések alapvetően a képviselő-testület hatáskörébe tartoznak. A fentebb jelzett törvényi keretek között a testület dönt a hivatal létrehozásáról, közös önkormányzati hivatal esetén megállapodásba kell foglalni a döntést. A közös önkormányzati hivatal szervezeti felépítését is az érintett képviselő-testületek határozzák meg a megállapodásban. A közös hivatal létszámának meghatározására külön rendelkezéseket tartalmaz az Mötv. E szerint, ha községi önkormányzatok hozzák létre a közös hivatalt, annak létszámáról a hivatal létrehozásáról szóló megállapodásban kell rendelkezni a törvényi követelményekre figyelemmel.

 

Bővebben...

 

postheadericon Megállapodás a Tiszapalkonyai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozására

Facebook

Tiszapalkonya, Oszlár, Hejőkürt községek képviselő-testületei megállapodnak abban, hogy 2013. január 1-től a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 84 § (1) bekezdésben meghatározott feladataik ellátására közös önkormányzati hivatalt hoznak létre. A megállapodást a képviselő-testületek közösen tartott ülésükön fogadják el.

Bővebben...

 

postheadericon Reagálás az MSZP óriásplakát kampányára - Sajtóközlemény

Facebook

 

Az MSZP január 20-án „Magyarország ma” elnevezéssel kampányt indított. A kampány óriásplakátok kihelyezésével kezdődött.  

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország ma nem kér a gyűlöletkampányból. Ez a gyűlöletkampány az MSZP kudarca. A szocialisták semmit nem tanultak a 2010-es bukásukból: Elég volt! Magyarország ma nem kér a gyűlöletkeltésből. Magyarország ma nem kér a minimálbér csökkentéséből! Magyarország ma nem kér a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájából. Megtapasztalhattuk, hogy a szocialista kormányzás nyolc éve hová juttatta az országot.

Ők most mégis mocskolódással tapétázzák ki az országot. Ez ma a Magyar Szocialista Párt; rombolás és uszítás. Az óriásplakátokon mocskolódás helyett a bocsánatkérésnek lenne helye azért, hogy eladósították, kifosztották, megnyomorították az országot. A gyűlöletkampány a szocialisták tehetetlenségét és gyengeségét mutatja. Az MSZP azonban egyre csak süllyed Ron Werber gyűlölettel teli világába, egy olyan világba, ahol az utcákon, a plakátokon csak uszítás és hergelés van. Magyarország nem akar soha többé velük süllyedni, nem kér ebből.  

A Fidesz-KDNP Kormánya megmutatta, hogy van kiút a gödörből, amit a baloldal ásott. Békét, nyugalmat, biztonságot és egy erős országot akar. Gyűlölködés helyett a magyar családok, a nyugdíjasok, a bérből és fizetésből élők, a hazai vállalkozások kezét fogva közösen akar kimászni a gödörből. 

Ehhez kérjük az Önök támogatását!!

 

Dr. Mengyi Roland

Országgyűlési képviselő

 
Borsod Volán menetrend

Érvényes 2014. szeptember 1-től

Klikk a képre

Hasznos oldalak

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0930 pályázat

Részletekért kattintson ide.