Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

postheadericon ISTEN ÉLTESSE AZ ANYÁKAT!

Facebook

Anya csak egy van,  a legközelebb álló személy hozzánk, akinek méhéből születünk, testéből táplált, majd felnevelt, s még felnőttként is azt mondja szeretettel telt hangon, hogy kisfiam, kislányom… Őket ünnepeljük Magyarországon minden év májusának első vasárnapján.

Ez a vasárnap az anyákról szól, de ne csak ekkor gondoljunk rájuk, hanem az év többi, 364 napján is, hiszen úgy az igazi, ha mindig ott vannak a szívünkben, nem csak anyák napján. Viszonozzuk azt a sok szeretetet, gondoskodást, amelyet kaptunk, kapunk az édesanyánktól még felnőttként is. Az édesanyát és gyermekét különleges, egész életen át tartó, eltéphetetlen szál köti össze, amelyet a költők tudnak a legszebben szavakba önteni.

 

Ha csak egy virág volna, én azt is megkeresném.
Ha csak egy csillag gyúlna, fényét idevezetném.
Ha csak egy madár szólna, megtanulnék hangján.
Ami csak szép s jó volna, édesanyámnak adnám.
(Létay Lajos, Édesanyámnak)

 

Köszöntsük az édesanyákat olyan szeretettel amit csak tőlük kaphatunk. A felgyorsult, globalizálódó világban is őrizzük meg szívünkben ezt a köteléket, s adjuk tovább a felnövekvő gyermekeknek is. Ápoljuk a két ember közt létező, legbensőségesebb kapcsolatot, csaljunk mosolyt az arcukra!

 

Dr. Mengyi Roland
országgyűlési képviselő

 

postheadericon Hagyományteremtő Polgári piknik Tiszaújvárosban

Facebook

 

Első alkalommal rendezték meg május 1-jén Tiszaújvárosban a Polgári pikniket. A hangulatos egész napos főzős, műsoros, szabadidős programra több százan látogattak ki az Ifjúsági Parkba.

 

A szervezők voltak a legszorgalmasabbak, már kora reggel kitelepültek a parkba, aztán szép sorban érkeztek a vendégek. A fák közt, az egyik árnyas tisztást jelölték ki a bográcsozás helyszínéül. Tiszatardostól Tarcalig a régió különböző pontjairól érkeztek  közös főzésre a baráti társaságok. A szakácsok és kukták gyorsan munkához láttak, pucolták a hagymát, burgonyát, különböző zöldségeket, szeletelték a húst, mások tüzet raktak, s rövidesen vidáman rotyogott a kondérokban az étel, a finom illata pedig belengte a környéket. Közben előkerültek a hűsítők, s kedélyes társalgásra váltott a főzés…

 

 

Bővebben...

 

postheadericon Vállalkozások figyelmébe!

Facebook

 

A Dél-borsodi LEADER Egyesület 2013. május közepétől meghirdeti pályázati felhívásait.
Támogatás vehető igénybe falusi szálláshelyek kialakítására, meglévő szálláshelyek szolgáltatáskínálatának bővítésére, élelmiszer alapanyagú helyi termékek előállításának, értékesítésének fejlesztésére, valamint a termelő és szolgáltató tevékenységek helyszínéül szolgáló épületek, építmények megújuló energiaellátását segítő infrastrukturális fejlesztésekre. A pályázati kiírások tervezete megtalálható a LEADER Egyesület honlapján, a www.dble.hu címen a "Stratégia felülvizsgálat 2013" menüpont alatt. Részletes tájékoztatás kérhető az egyesület munkatársaitól a 49/352-527 és a 20/236-6054-es telefonszámon.

 

Köszönettel:
Fekete Tamás

 

postheadericon Partnerségben a Zempléni Településszövetséggel

Facebook


A Zempléni Településszövetség pénteken tartotta évnyitó közgyűlését Bodrogkeresztúron. A rendezvényen ünnepélyes keretek közt együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nevében dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke és a Zempléni Településszövetség képviseletében Májer József, elnök.

A közgyűlésen részt vett dr. Kovács János, megyei főjegyző is.  Májer József nyitotta meg a tanácskozást. A napirend elfogadását követően bejelentette, hogy a decemberi, tolcsvai elnökségi ülésükre meghívták a megyei közgyűlés elnökét. Az akkor megindult párbeszéd, együtt gondolkodás eredménye a most aláírandó együttműködési megállapodás. Az alkalmat megragadva felkérte dr. Mengyi Rolandot, hogy tartsa meg előadását a megye területfejlesztési koncepciójáról, stratégiájáról. 

 

Bővebben...

 

postheadericon A digitális átállásról

Facebook

 

 

MI A DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS, ÉS MIÉRT JÓ EZ AZ ÉRINTETTEKNEK?

A televíziózás világszerte folyamatosan fejlődik,minősége egyre jobb lesz. Az analógról a digitális földfelszíni műsorszórásra való átállás Magyarországon is megvalósul még az idei – 2013. – évben. Ez azt jelenti, hogy az átállás időpontjától hazánkban kizárólag a digitálisan sugárzott adások lesznek majd elérhetőek, ami több előfizetési díj nélkül fogható csatornát, jobb kép- és hangminőséget és számos kiegészítő szolgáltatást (pl. elektronikus műsorújság, gyermekvédelmi zár, adás megállítása, nyelvválasztás) jelent a televíziónézők számára.

 

KIK AZ ÉRINTETTEK?

A digitális átállásban az analóg földfelszíni módon televíziót néző háztartások érintettek, azaz azok, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennát használnak és mindössze az M1, RTL Klub, TV2 és esetleg egy helyi televízió műsorait látják előfizetési díj nélkül. Aki kábeles vagy műholdas szolgáltatás előfizetője, esetleg IPTV-n keresztül televíziózik, annak az átállás során nincs teendője.

Részletekért klikk ide >>>

 

 

 

postheadericon ELBIR Áprilisi hírlevél

Facebook

Nagyobb méretért klikk ide

 

postheadericon FELHÍVÁS ÓVODAI FELVÉTELRE!

Facebook

 

Értesítem a szülőket, hogy a Széchenyi István ÁMK Napsugár Óvodába a 2013/2014 nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket.

2013. április 22. (hétfő) 10-15 óra és 2013. április 23. (kedd) 10-15 óra.

A beíratáshoz a kitöltött jelentkezési lap leadása szükséges. Jelentkezési lap az óvodában kérhető. A felvételről írásban értesítés küldünk.

 A 11/1994.(VI.8.) MKM rendelete értelmében felvételre jogosultak, azok a gyermekek, akik 2013. augusztus 31.-ig betöltik 3. életévűket.

Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 5. életévét 2013. december 31.-napjáig betölti.

Elmulasztása szabálysértési bírságot von maga után. ( 50.000.-Ft-ra büntethető)

 

Beíratáshoz szükséges:

- a gyermek születési anyakönyvi kivonata

- a gyermek TAJ kártyája

- a gyermek lakcímét igazoló kártya

- a szülő, gondviselő személyazonosító igazolványa, lakcímkártyája

 

Oláh Györgyné sk.

  Óvodavezető

 

 

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0930 pályázat

Részletekért kattintson ide.