Menü
Családgondozói fórum

Testületi ülések
Hasznos oldalak
Fotógaléria
Borsod Volán menetrend

Érvényes 2014. szeptember 1-től

Klikk a képre

2018 Hulladéknaptár
Ma 2018. augusztus 15., szerda, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

postheadericon Hálaadó Istentisztelet

Facebook


2013. május 12. napján 15.00. órakor hálaadó Istentiszteletre került sor a Református templomban, ahol az Ünneplő Gyülekezet a templom felújításáért adott hálát a Mindenható Istennek. Polgármester úr hálaadó Istentiszteleten elhangzott köszöntőét alább olvashatják.

Főtiszteletű Csomós József püspök úr!  Nagytiszteletű Szőnyi Tamás esperes úr!

Ábrám Tibor főgondnok úr! Csernaburczky Ferenc egyházmegyei gondnok úr! Nagytiszteletű Asszony! Plébános úr! Református lelkipásztorok! Gondnok úr! Jegyző Asszony! Önkormányzati képviselők!

Kedves testvérek, vendégeink, Hölgyeim és Uraim!

Küzdelmes, áldozatos, fáradságos, de hittel teli időszak után e mai nap a megújult Református templomunkról szól.

A tiszapalkonyaiak bizonyságát adták annak, hogy nem szabad beletörődni, ami van. Nem szabad megszokni a rosszat, az élet előrevivője az összefogás, a megújulás.

A közelmúltban felújított katolikus plébánia, központi buszvárok, tájház, a kialakított Szabadidőpark és játszótér, a megújult református templom a lélekben, a magyarságban, elszántságban, összefogásban is szükséges megújulásra hívja fel a figyelmünket.

Büszkék vagyunk ezekre a fejlesztésekre, köztük a Református templom felújítására, hiszen aki templomot újít fel, az nem kevesebbet tesz, kicsit országot is épít, mert a templom épület és fohász, közösség és személyes találkozás, gondolat és lélek egyszerre, ami nélkül nincs életképes jövő!

 

Bővebben...

 

postheadericon Élelmezésvezető pályázat

Facebook

 

Tiszapalkonya Községi Önkormányzat a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

 

pályázatot hirdet Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Művelődési Központ 

élelmezésvezető munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

 

Bővebben...

 

postheadericon A 37-es főút felújításáról az Országgyűlésben

Facebook

 

Hírek - Dr. Mengyi Roland

A 37-es főút felújításáról az Országgyűlésben

Mikorra várható a 37-es főút teljes felújítása? – címmel kérdést tett fel hétfőn délután az Országgyűlésben dr. Mengyi Roland képviselő.  A válaszból kiderült a miniszterelnök utasítására a probléma lehető leggyorsabb megoldásán dolgozik a szaktárca.

– Tapasztaltam is, nyugodtan kijelenthetem, hogy a rengeteg kátyútól és úthibától a főúton való közlekedés mára már életveszélyessé vált, amely állapot megoldása nem tűr halasztást – jellemezte a Zemplént  Miskolccal összekötő főúton kialakult közlekedési problémát dr. Mengyi Roland. Véleménye szerint figyelembe kell venni, hogy egy olyan főútról beszélünk, amelyet minden áldott nap több tízezer ember használ. Kockáztatva ezzel a saját, illetve családtagjai életét, kizárólag annak érdekében, hogy munkába, iskolába vagy a kórházba eljusson.

 

Bővebben...

 

postheadericon NŐGYÓGYÁSZATI RÁKSZŰRÉS

Facebook

 

2013 május 27.-én (hétfőn) 8.00-10.00 h-ig méhnyak rákszűrés és nőgyógyászati UH  lesz Tiszapalkonyán a Védőnői Tanácsadóban.

A szűrést dr. Marosi Gyula nőgyógyász végzi. Kérjük lakcímkártyáját, TAJ- kártyáját hozza magával. Minden nő megjelenésére számítunk!

Tisztelettel: Kovács Zsoltné

                 védőnő

 

postheadericon Ingyenes hallásszűrés

Facebook

 

NINCS MEGELÉGEDVE HALLÁSÁVAL?    

Szeretettel várjuk ingyenes hallásszűrésünkön!
 / Felnőttek Részére /                                                      

SZŰRÉS HELYE: Tanácskozóterem Tiszapalkonya, Hősök tere 1.                                     .    

SZŰRÉS IDEJE:  2013. június 19. Szerda                                                          

INFORMÁCIÓ:06-30-633-5070                      

Amennyiben Önnek a jelzett időpont nem

megfelelő, kérjük hívjon a fenti telefonszámon!

www.hallokeszulek.hu 

 

postheadericon ISTEN ÉLTESSE AZ ANYÁKAT!

Facebook

Anya csak egy van,  a legközelebb álló személy hozzánk, akinek méhéből születünk, testéből táplált, majd felnevelt, s még felnőttként is azt mondja szeretettel telt hangon, hogy kisfiam, kislányom… Őket ünnepeljük Magyarországon minden év májusának első vasárnapján.

Ez a vasárnap az anyákról szól, de ne csak ekkor gondoljunk rájuk, hanem az év többi, 364 napján is, hiszen úgy az igazi, ha mindig ott vannak a szívünkben, nem csak anyák napján. Viszonozzuk azt a sok szeretetet, gondoskodást, amelyet kaptunk, kapunk az édesanyánktól még felnőttként is. Az édesanyát és gyermekét különleges, egész életen át tartó, eltéphetetlen szál köti össze, amelyet a költők tudnak a legszebben szavakba önteni.

 

Ha csak egy virág volna, én azt is megkeresném.
Ha csak egy csillag gyúlna, fényét idevezetném.
Ha csak egy madár szólna, megtanulnék hangján.
Ami csak szép s jó volna, édesanyámnak adnám.
(Létay Lajos, Édesanyámnak)

 

Köszöntsük az édesanyákat olyan szeretettel amit csak tőlük kaphatunk. A felgyorsult, globalizálódó világban is őrizzük meg szívünkben ezt a köteléket, s adjuk tovább a felnövekvő gyermekeknek is. Ápoljuk a két ember közt létező, legbensőségesebb kapcsolatot, csaljunk mosolyt az arcukra!

 

Dr. Mengyi Roland
országgyűlési képviselő

 

postheadericon Hagyományteremtő Polgári piknik Tiszaújvárosban

Facebook

 

Első alkalommal rendezték meg május 1-jén Tiszaújvárosban a Polgári pikniket. A hangulatos egész napos főzős, műsoros, szabadidős programra több százan látogattak ki az Ifjúsági Parkba.

 

A szervezők voltak a legszorgalmasabbak, már kora reggel kitelepültek a parkba, aztán szép sorban érkeztek a vendégek. A fák közt, az egyik árnyas tisztást jelölték ki a bográcsozás helyszínéül. Tiszatardostól Tarcalig a régió különböző pontjairól érkeztek  közös főzésre a baráti társaságok. A szakácsok és kukták gyorsan munkához láttak, pucolták a hagymát, burgonyát, különböző zöldségeket, szeletelték a húst, mások tüzet raktak, s rövidesen vidáman rotyogott a kondérokban az étel, a finom illata pedig belengte a környéket. Közben előkerültek a hűsítők, s kedélyes társalgásra váltott a főzés…

 

 

Bővebben...

 
Látogatók
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa119
mod_vvisit_counterTegnap870
mod_vvisit_counterA héten1611
mod_vvisit_counterElőző héten3611
mod_vvisit_counterA hónapban8327
mod_vvisit_counterAz előző hónapban19764
mod_vvisit_counterÖsszesen1275104

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0930 pályázat

Részletekért kattintson ide.